5 tips voor dieren verhuizen

Verhuizen is niet alleen stressvol voor uzelf, maar ook voor de overige bewoners van het huis. Zelfs als alles tot in de puntjes geregeld is blijft het een traject dat veel van uw energie vraagt. Het is voor uw partner en kinderen ook niet de meest ideale periode. Wellicht heeft u ook nog huisdieren. Ook deze bewoners moeten niet vergeten worden. Huisdieren verhuizen is makkelijker dan mensen verhuizen met al hun spullen. Dit neemt niet weg dat verhuizen een enorme impact heeft op de huisdieren. Vooral honden en katten hebben erg last van een verhuizing. De baasjes moeten hun geliefde huisdieren niet vergeten voor te bereiden op het traject om de verhuizing voor de beestjes zo fijn mogelijk te laten verlopen. Hier leest u vijf handige tips om overbodige ongemakken voor de huisdieren te voorkomen.

Tip 1: voorbereiding

Tijdens de voorbereiding van de verhuizing is het belangrijk om de spullen van het huisdier zo lang mogelijk te laten staan. Zo wordt het huisdier niet te onrustig. Indien mogelijk is het fijn als de ruimte waar het diertje zich in bevindt zo lang mogelijk hetzelfde blijft. Probeer dus eerst de overige ruimtes klaar te maken voor de verhuizing.

Tip 2: uw gedrag

Probeer in uw gedrag naar het huisdier toe zo gewoon mogelijk te doen. Huisdieren voelen aan wanneer hun baasje gestrest is. Normaal doen tegen uw huisdier zorgt er niet helemaal voor dat uw huisdier zich meer op zijn gemak voelt, maar helpt toch. U heeft waarschijnlijk ook geen zin om naast alle stress van de verhuizing ook nog te moeten zorgen voor het huisdier, omdat hij of zij van slag is.

Tip 3: proefdraaien

Neem uw huisdier al een aantal keren mee naar de nieuwe locatie. Zo is de locatie niet helemaal nieuw en vindt het huisdier de locatie minder spannend. Het huisdier gaat zich sneller op zijn of haar gemak voelen. Dit zorgt ervoor dat u na de verhuizing er minder omkijken naar heeft of uw huisdier zich fijn voelt. Op deze manier kan u hier bijna zeker van zijn.

Tip 4: vertrouwde omgeving

Plaats de huisdieren na de verhuizing in de ruimte waar vertrouwde voorwerpen staan, zoals eigendommen van het huisdier zelf. Het huisdier gaat vanzelf terrein verkennen, maar voelt zich alvast vertrouwd. Laat de huisdieren stap voor stap de ruimte verkennen, zodat er niet al te veel spannende dingen op hun pad komen. Pak alle ritmische activiteiten op om ervoor te zorgen dat alles weer snel als normaal is.

Tip 5: kalmeren

Vraag de dierenarts advies over goed kalmerende producten. Zo blijft het huisdier ontspannen tijdens de rit en het wennen aan het nieuwe huis. Daarnaast is het goed om te kijken of de afstand naar de dierenarts niet te ver is geworden vanaf het nieuwe huis. Anders is het handig om over te stappen van de huidige dierenarts naar een dierenarts in de buurt.

Verhuizen kat of hond

In de werkelijkheid blijkt dat honden of katten verhuizen meer aandacht kost dan het verhuizen van knaagdieren. Het verhuizen met een kat is het moeilijkst, aangezien katten een sterke band opbouwen met hun omgeving. Katten lopen weg van huis, als zij geen sterke band met hun omgeving meer hebben. Zorg ervoor dat uw kat eerst gewend is voordat u hem of haar naar buiten laat.

Verhuizen met een hond is daarentegen een stuk eenvoudiger. Een hond heeft meer een band met het baasje dan de omgeving. Toch is het advies om de hond zo veel mogelijk op zijn gemak te stellen. Het is goed om te zorgen dat de hond onttrokken wordt aan de stress. Kleine aanpassingen kunnen al invloed hebben op het gevoel van uw huisdier. Help ook uw huisdier zorgeloos verhuizen!

Mocht u nog meer tips nodig hebben voor het verhuizen van uw huisdieren? Voordelige Verhuisservice staat klaar om u te ondersteunen bij uw verhuizing. Onze verhuizers hebben veel ervaring met huisdieren en kunnen u gepaste hulp bieden.