Bij een verhuizing zijn er altijd een aantal objecten die meer moeite kosten dan de rest. Het verhuizen van eettafel stoelen of andere kleine inventaris kost over het algemeen weinig moeite. Maar de verhuizing van koelkasten en wasmachines leveren nog weleens hoofdpijn op voor mensen die hun verhuizing zelf willen uitvoeren. Vaak zijn deze objecten de reden om bij een verhuizing toch te kiezen voor een verhuisbedrijf. Een koelkast verhuizen kan soms nog lastig zijn. In dit artikel gaan we wat dieper in op de aandachtspunten voor het verhuizen van een koelkast.

calculator

Online je prijs berekenen?

  • Binnen 15 minuten een prijs indicatie
  • Hoge kwaliteit, goedkoopste van Nederland
  • Gemiddeld beoordeeld met een 8.7

Kans op schade aan koelkast en huisraad

Een koelkast is vaak vrij groot, zwaar en log. Zeker als het gaat om een Amerikaanse koelkast of een koel-vriescombinatie. Dit is fijn wanneer u altijd genoeg eten en drinken in huis wilt hebben, maar tijdens een verhuizing is het minder fijn. Tijdens de verplaatsing van een koelkast is de kans groot dat de koelkast beschadigd raakt door het stoten tegen deurposten en andere meubels. Niet alleen de koelkast zelf raakt dan beschadigd, ook de andere meubels en deurposten lopen kans op schade als een zware koelkast er tegenaan komt. Aangezien u uiteraard zo goedkoop mogelijk wil verhuizen, is dit niet de bedoeling. Een koelkast verhuizen moet op een efficiënte manier worde gedaan. Hiervoor is het ideaal om voor een verhuisbedrijf te kiezen.

Koelkast zelf verhuizen

Als u de koelkast zelf wilt verhuizen dan is het belangrijk om een duidelijke werkwijze te hanteren. Een koelkast verhuizen kan natuurlijk ook zelf. Begin met het bepalen van een route. Kan de kortste route gebruikt worden of is het beter om een route te kiezen waar meer ruimte is? Vervolgens is het belangrijk om te bepalen wie er meehelpen aan de koelkast verhuizing. Het beste werkt om de koelkast met twee personen te tillen en dan een derde persoon te vragen die kan helpen met de aansturing tijdens de verhuizing. Het beste is echter om een steekkarretje te gebruiken zodat niemand zich bezeerd.

Dan bent u bijna zo ver om echt te starten met de verhuizing. Maar eerst moet de koelkast nog goed ingepakt worden. Dit kan bijvoorbeeld met een verhuisdeken. De deurposten en kozijnen worden vervolgens idealiter beschermd met karton.

Als de koelkast en de route goed voorbereid zijn, kunt u starten met de verhuizing. Zorg dat er voldoende tijd is om de verhuizing te voltrekken. Dan kunnen alle stappen rustig uitgevoerd worden en wordt de kans op schade tijdens het koelkast verhuizen geminimaliseerd. Dan gaat de koelkast verhuizen zeker lukken!

Koelkast verhuizen met een verhuisbedrijf

Ondanks dat er veel succesverhalen in omloop zijn van het zelf verhuizen van een koelkast, raden wij aan om de koelkast te laten verhuizen door een professioneel verhuisbedrijf. Dan gaat de koelkast verhuizen nog sneller en met minder risico’s. De verhuizers van een professioneel verhuisbedrijf heeft veel ervaring met het verplaatsen van een koelkast van A naar B. Bovendien heeft een verhuisbedrijf de beschikking over professioneel materiaal en daarmee wordt de kans op beschadiging tijdens het verhuizen geminimaliseerd. Zo kunnen zij bijvoorbeeld met een verhuislift de koelkast naar boven tillen zodat niemand zwaar tilwerk hoeft te verrichten.

Tot dit materiaal behoren ook een verhuislift en een verhuiswagen. Met name de verhuislift zal de kwaliteit van de verhuizing sterk verbeteren. De verhuislift maakt het mogelijk om de koelkast efficiënt verticaal te verhuizen. Zo hoeft de koelkast niet door dat nauwe trapgat of door de buitendeur. Dit scheelt veel kans op schade. Door gebruik te maken van de juiste materialen kan het verhuisbedrijf de koelkast verhuizen.

Naast het materieel dat beschikbaar is binnen ons verhuisbedrijf, weet u ook zeker dat de verhuizing in orde wordt gemaakt door verhuizers die veel ervaring hebben. U hoeft uzelf daarom niet meer met de verhuizing van de koelkast te bemoeien en vaak is het zelfs aantrekkelijk om de gehele verhuizing uit handen te geven. Voordelige Verhuisservice komt bijvoorbeeld vaak als goedkoopste verhuisbedrijf uit de bus voor verhuizingen in de Randstad. Denk bijvoorbeeld aan verhuizingen van Beverwijk naar Alkmaar of als we onze diensten aanbieden als verhuisbedrijf Hilversum. Wij kunnen u helpen met uw koelkast verhuizen zonder risico’s.

Bent u benieuwd of wij ook voor uw verhuizing de goedkoopste optie zijn? Vraag dan vrijblijvend een kostenindicatie aan!

calculator

Online je prijs berekenen?

  • Binnen 15 minuten een prijs indicatie
  • Hoge kwaliteit, goedkoopste van Nederland
  • Gemiddeld beoordeeld met een 8.7