Student verhuizen: de ultieme gids voor studenten

student verhuizen studentenkamer

De studententijd staat bekend als een tijd vol feesten en gezelligheid. Student verhuizen gebeurt dan ook veel, naar bijvoorbeeld de stad waar je studeert of gaat studeren. Het is tijd om op je eigen benen te staan en daarbij hoort op jezelf wonen. Verhuizen is echter een hele gebeurtenis waarbij veel tijd en geld verloren gaat, toch? Met onze ultieme gids voor student verhuizen is dat niet het geval. Als professionele studenten verhuisservice hebben wij wel kaas gegeten van studenten verhuizen. Wanneer je onze gids leest en je goed voorbereidt, zal je merken dat het allemaal wel meevalt. Dan zit je binnen no-time in je nieuwe studentenkamer.

Checklist verhuizen student uit huis

Misschien is ordenen en plannen niet je sterkste punt. Er zijn ook een hoop dingen leuker, dat begrijpen wij. Daarom helpen wij je een stukje op weg met deze checklist. Wanneer je deze checklist verhuizen hebt afgestreept, weet je zeker dat je niets bent vergeten.

  • Meten is weten. Meet eerst je nieuwe kamer op en vervolgens je meubels thuis. Op die manier weet je of al je meubels mee kunnen. Sommige studentenkamers zijn nogal ‘knus’ waardoor bijvoorbeeld een kledingkast niet past. Door te meten ben je hierop voorbereid en kun je een alternatief regelen.
  • Wat heb je nodig? In ieder geval genoeg verhuisdozen. Begin ongeveer 3 weken van te voren met inpakken zodat je niet op de dag zelf in nood komt omdat je te weinig dozen hebt. Neem daarnaast aparte verhuisdozen voor boeken. Zonde als je jouw (dure) studieboeken beschadigt. De juiste verhuismaterialen schelen je een hoop gedoe.
  • Een essentieel onderdeel van je student verhuizing is het labelen van de verhuisdozen. Schrijf bijvoorbeeld op de verhuisdozen waar de spullen horen zodat je eventuele verhuishulp weet waar de spullen straks geplaatst moeten worden. Dan kunnen je spullen in een keer opgeruimd worden waardoor je minder lang aan het verhuizen bent.
  • Verhuizing doorgeven. Je hebt tot 5 dagen na je verhuizing om dit door te geven aan je nieuwe gemeente. Doe dit meteen de eerste dag na je verhuizing (of op de dag zelf) zodat je dit niet vergeet. Anders riskeer je een boete en we proberen de kosten juist laag te houden.

Checklist verhuizen student uit studentenkamer

Het gebeurt veel dat studenten van de ene studentenkamer naar een andere studentenkamer verhuizen. Wanneer je binnen hetzelfde studentenhuis verhuist is er niet zo veel aan de hand, dan is het een kwestie van spullen verslepen. Wanneer je naar een ander huis gaat of misschien zelfs naar je eigen appartement, zijn er nog een paar andere aspecten die je uit onderstaande checklist verhuizen kunt halen:

  • Koelkast en vriezer loskoppelen. Wanneer je een koelkast of vriezer wilt verhuizen, moet je er rekening mee houden dat deze moeten ontdooien. Koop dus niet al te veel boodschappen die gekoeld moeten worden en maak de koelkast en vriezer zo leeg mogelijk. Je kan je etenswaren ook uitdelen aan je huisgenoten, die zijn je vast dankbaar. Daarnaast moet de koelkast 24 uur voor de verhuizing losgekoppeld worden en met de deur open dooien. Leg er een handdoek onder om het water op te vangen. Na de verhuizing moet deze ook nog 24 uur uit blijven en rechtop staan. Voor de vriezer geldt hetzelfde maar die kun je het beste 48 uur van te voren uit zetten.
  • Opleveren aan de huisbaas. Zorg dat je de kamer in de originele staat, bezemschoon oplevert aan de huisbaas waarbij je de sleutel overhandigt. Dan weet je zeker dat je de borg terugkrijgt en dat alles is geregeld.

Verhuizen naar de 5 grootste studentensteden

Een studentenkamer vind je in elke stad eigenlijk wel, maar er zijn een aantal steden waar je eigenlijk niet om de studenten heen kan. Die steden noemen we hieronder voor je op.

Student verhuizen Rotterdam

Rotterdam is een enorm leuke stad voor studenten. Je hebt er de Erasmus universiteit, Hogeschool Rotterdam, het Grafisch Lyceum en ga zo maar door. Naast al die scholen is Rotterdam een stad die zich blijft vernieuwen en waar altijd iets te beleven is. Denk maar eens aan de Markthal of het Boijmans van Beuningen museum. Dat het zo’n bruisende stad is, betekent wel dat verhuizen in de drukke stad lastig kan zijn. Als verhuisbedrijf in de regio Rotterdam (Vlaardingen, Dordrecht)  helpen we je met verhuizen in de drukke stad doordat zij veel ervaring hebben.

Student verhuizen Nijmegen

Nijmegen is een studentenstad die heel anders is dan die in de randstad zijn. In deze stad vlakbij de Duitse grens, kun je genieten van de prachtige natuur en veel wandelingen maken. Uiteraard kun je meedoen met de ultieme wandeling door de Nijmeegse vierdaagse te lopen, maar dan moet je wel even oefenen.

Student verhuizen Amsterdam

Veel jongeren en studenten vertrekken naar onze hoofdstad Amsterdam. Dat komt omdat er een hoop te beleven is en wanneer je studie is behaald vind je een groot banenaanbod in onze hoofdstad. Grote bedrijven zijn namelijk meestal in Amsterdam gevestigd waardoor je er na je studietijd kunt blijven wonen. Ook wanneer je in een andere stad hebt gestudeerd is het als starter verstandig om te verhuizen naar Amsterdam waarvoor je het beste een verhuisbedrijf Amsterdam in kunt schakelen. Zij zijn bekend in onze bruisende hoofdstad en weten precies hoe ze jou efficiënt kunnen verhuizen.

Student verhuizen Utrecht

De vierde stad in ons rijtje is Utrecht. Utrecht is een (in vergelijking) kleinere stad waar veel gezellige kroegen zijn, die studenten kunnen ontdekken. In bijvoorbeeld Amsterdam zul je eerder naar een club gaan, maar in Utrecht heerst iets meer saamhorigheid. Daarnaast is de binnenstad mooi en authentiek waardoor jij je ogen uitkijkt.

Student verhuizen Groningen

Groningen zit in een uithoek van Nederland waardoor het voor veel studenten een hele reis is om op school te komen. Het is dan verstandig om naar de studiestad te verhuizen aangezien dat je een hoop tijd scheelt. Daarnaast is wonen in Groningen in vergelijking tot de andere steden in onze lijst niet duur, wat altijd een pluspunt is. Dan heb je geld over voor een biertje die je nu wel samen met je studiegenoten kunt drinken. Je hoeft immers niet ver naar huis te reizen.

Dit zijn volgens onze de vijf leukste studenten steden en als student en jongvolwassene is het fijn wanneer je in een plaats woont met gelijkgestemden om je heen. Dat doet wonderen voor je sociale ontwikkeling en het is een periode in je leven die je nooit zal vergeten.

Goedkoop verhuizen student

Het verhuizen zelf kan alleen wel een heel karwei zijn. Daarbij is onze tip om een verhuisbedrijf in de buurt te nemen van je nieuwe woonplaats. Wanneer je dus naar Utrecht verhuist neem je een verhuisbedrijf Utrecht in de arm, naar Almere een verhuisbedrijf Almere, enzovoorts. Dat drukt de kosten enigszins omdat zij de weg kennen in je nieuwe stad en precies weten waar ze wel en niet kunnen parkeren. Daardoor kom je niet voor onverwachte problemen te staan zoals een afgesloten weg. Uiteraard hebben wij nog meer tips verhuizen voor een student  en algemene tips goedkoop verhuizen. Onze tips verhuizen student zetten we hieronder op een rij:

  • Begin op tijd(!). We kunnen het niet vaak genoeg zeggen maar wanneer je op tijd begint met de voorbereidingen van je verhuizing scheelt dit een hoop tijd en geld. Dat komt omdat je dan geen spoedaankopen hoeft te doen omdat er bijvoorbeeld iets mist. Daarnaast heb je een goed idee van de benodigdheden voor je verhuizing en moet je niet op het laatste moment toch nog een grotere verhuiswagen huren.
  • Regel verhuishulp. Door rond te vragen of vrienden en familie je kunnen helpen hoef je misschien niet een heel verhuisbedrijf in te schakelen maar kun je verhuishulp regelen bij een flexibel verhuisbedrijf. Dan huur je een of twee verhuizers voor een paar uur in om te helpen met bijvoorbeeld zwaardere objecten.

Een flexibel verhuisbedrijf is enorm handig wanneer je goedkoop wil verhuizen. Bijvoorbeeld een verhuisbedrijf met studenten verhuisservice is in dit geval ideaal. De tarieven zijn per verhuizer of materiaal zoals een verhuiswagen of verhuislift huren.

Student verhuizen buitenland

Tijdens je studententijd is het heel gebruikelijk om een half jaar of een jaar naar het buitenland te gaan voor je studie. Internationaal verhuizen is echter wel heel wat anders dan een verhuizing naar een andere stad binnen Nederland. Wanneer je bijvoorbeeld stage in Amerika gaat lopen is dat een verre reis. Je er dan verzekerd van zijn dat al jouw spullen veilig aankomen, maar nog steeds relatief goedkoop verhuizen. Een flexibel verhuisbedrijf zoals eerdergenoemd kan je ook hierbij helpen. Let er dan wel op dat je niet te veel spullen meeneemt. Je bent meestal ook maar een half jaar op stage in het buitenland, dus je hoeft niet al je spullen mee te nemen. Dat scheelt je enorm in de kosten.

Bij een minor in het buitenland hoef je meestal geen meubels mee te nemen aangezien je dan vaak op een campus verblijft waar gemeubileerde kamers zijn. Voor je minor is goedkoop verhuizen naar het buitenland dus zeker mogelijk.

Al met al is voor goedkoop verhuizen op tijd beginnen en hulp inschakelen van vrienden het belangrijkst. Of je nu gaat verhuizen naar het buitenland of naar een van de vijf leukste studentensteden, met deze studentenverhuisgids kom je een heel eind. Door aanvullend een verhuisbedrijf in te schakelen in je nieuwe woonplaats, verhuis jij zonder zorgen. Wij van Voordelige verhuisservice kunnen je bij elke studentverhuizing helpen. Dan kun je zo snel mogelijk op pad om je nieuwe stad te verkennen!