Studio inrichten? Denk hieraan bij je verhuizing!

Inrichten studio

Een studio inrichten kan uitdagingen met zich meebrengen. Dat komt omdat een studio vaak niet meer dan 40 vierkante meter is, en alles erin moet. Veel mensen vragen zich af; ‘’Wat is een studio?” Een studio is een woning waar geen aparte kamers zijn. Dat betekent dat alle meubels en de keuken in dezelfde ruimte zijn. De badkamer is in sommige gevallen wel een aparte ruimte. Een studio is praktisch wanneer je alleen woont en het scheelt in de kosten, maar het inrichten van een studio kan wel een uitdaging zijn. Bijvoorbeeld verhuizen naar Amsterdam, betekent vaak dat een studio de beste oplossing is. Daarom geven wij je handvatten waardoor je bij verhuizen naar een studio efficiënt te werk kunt gaan.

#1: Creëer licht

Het kan in een studio snel bedrukt aanvoelen omdat er veel meubels in een kleine ruimte moeten. De meubels waar je bijvoorbeeld aan moet denken zijn:

  • Een bed
  • Kast(en)
  • Een bank
  • Een eettafel

Daarnaast heb je nog een koelkast, wasmachine, tv, prullenbak en stofzuiger nodig die je ergens kwijt moet. Een studio inrichten kan dus echt een uitdaging zijn, maar wij helpen je verder. Gebruik bijvoorbeeld lichte kleuren wanneer je meubels uitkiest. Door lichte kleuren te kiezen oogt je woning minder vol. Daarnaast kun je spiegels aan wanden hangen waardoor de woning lijkt.

Raamdecoratie

Bij het kiezen van raamdecoratie adviseren wij een rolgordijn of luxaflex waardoor er overdag niets voor de ramen hangt. Op die manier hangen er ook geen grote gordijnen in de ruimte en is je woning lichter.

#2: Studio praktisch inrichten

Naast het aanschaffen van meubels in lichte kleuren, zijn er een aantal tips om je studio praktisch in te richten. De meeste mensen willen een apart slaapgedeelte. Dit is mogelijk in een studio door een grote kast te plaatsen naast of voor je bed, waardoor er vanuit de woning niet direct zicht op het bed is. Een andere oplossing is om een gordijn aan het plafond te bevestigen waardoor je het slaapgedeelte afsluit. Een studio is namelijk niet altijd vierkant waardoor je een eventuele ‘inham’ kunt gebruiken als slaapgedeelte met een gordijn ervoor.

Woongedeelte inrichten

Het woongedeelte van een studio inrichten kun je soms vergelijken met Tetris, waar alles precies moet passen. Meet daarom voordat je meubels koopt, op of het past. Wanneer je een bank koopt kun je ervoor kiezen om een tweezitter te kopen en een tv-meubel hoeft niet enorm diep te zijn. Bekijk online van de meubels die je op het oog hebt de afmetingen, en meet op of dit in de woning past.

Eetgedeelte inrichten

Je kunt ervoor kiezen om een salontafel bij de bank te zetten en hieraan te eten. Veel mensen willen echter een aparte eettafel. In een studio is dat mogelijk, maar je moet wel creatief zijn. Zo zijn er opbergers met een ingebouwde tafel die je aan de muur kunt bevestigen. Nu heb je alleen nog stoelen nodig en die kun je overdag bij je zitgedeelte kwijt zodat je extra zitplaats hebt. Wanneer je geen stoelen kwijt kunt, kies je voor een opvouwbaar model die je onder je bed, op je kast of tegen de muur plaatst.

#3: Verhuizen naar een studio

Nu al je meubels zorgvuldig zijn gekozen, moet er nog verhuisd worden. Denk bij het inpakken van de verhuisdozen aan de plek waar je de dozen wil uitpakken en zet dit ook op de verhuisdoos. Daarnaast is verhuisdozen huren handig zodat je ze erna niet hoeft te bewaren in je studio.

Wat heb je nodig?

Naast het feit dat je goed na moet denken over waar de dozen geplaatst worden, omdat je anders door de bomen het bos niet meer ziet in de ruimte, is het belangrijk de juiste verhuismaterialen aan te schaffen. Zo zijn veel studio’s hooggelegen en is er een smal trappengat. Een verhuislift huren is in zo’n geval geen overbodige luxe. Bijvoorbeeld een koelkast verhuizen naar een studio is niet gemakkelijk. Bedenk van tevoren goed hoeveel hulp je nodig hebt en schakel eventueel professionele verhuishulp in. Bij het huren van een verhuislift is dit wel aan te raden omdat je uiteraard niet wil dat je spullen beschadigen.

Voor goedkoop verhuizen is alleen een verhuiswagen huren aan te raden. Een full service verhuizing is namelijk wel duurder en niet altijd nodig bij verhuizing naar een studio. Bij een flexibel verhuisbedrijf kun je er wel voor kiezen om een verhuiswagen te huren en bijvoorbeeld 1 verhuishulp voor een uur, zodat je niet hoog in de kosten uitkomt.

#4: Geef alle spullen een plekje

Zoals we eerder al aangaven, een studio inrichten vereist creativiteit. Wees daarom niet bang om bijvoorbeeld tassen in je tv-meubel te bewaren. Wel raden we aan om je kasten overzichtelijk in te richten, anders ben je continu alles kwijt. Er zijn handige dividers die je in je kasten kunt plaatsen, die daarbij helpen. Ook kun je denken aan opbergbakken voor onder je bed. Die zie je niet, maar je kunt er wel veel spullen kwijt. Alles los onder je bed leggen raden we af, dat is namelijk rommelig en zo kun je niet bij de spullen die achterin liggen.

Voor schoenen kun je bijvoorbeeld een schoenenopberger nemen die je aan de deur hangt, evenals een wasrek. Wanneer je de was doet moet dit natuurlijk ergens drogen en met een wasrek staat meteen je hele kamer vol. Dan is er geen loopruimte meer en met een wasrek die je aan de deur kunt hangen, ben je van dit probleem af.

#5: huur een opslagruimte

Wanneer er echt spullen zijn die je niet kwijt kunt, maar wel wilt bewaren, kun je een opslag huren. Daar kun je handig gebruik van maken door bijvoorbeeld winterspullen op te slaan in de zomer en andersom. Ook wanneer je een hobby hebt zoals skiën of surfen, kun je deze materialen opbergen in je opslag.

Naar een studio verhuizen is dus een uitdaging, maar met deze tips kom je al een heel eind tijdens je verhuizing en met de inrichting. Zo heb je een knusse woning waar niet alles overvol is en je precies weet waar alles staat.