Wat kost verhuizen naar een andere stad?

Amsterdam verhuizen

Verhuizen naar een andere stad kan veel leuke redenen hebben. Bijvoorbeeld een nieuwe baan of samenwonen met je vriend of vriendin. Het kan voor starters alleen wel duur zijn om een huis te kopen aangezien de  huizenprijzen nog nooit zo hoog zijn geweest als nu. Wanneer je gaat verhuizen wil je hier het liefst zo min mogelijk geld aan kwijt zijn zodat je geld over hebt voor andere leuke dingen, zoals de inrichting van je huis. De vraag: wat kost verhuizen gemiddeld? Beantwoorden we in dit blogartikel zodat je een indicatie krijgt van de verhuiskosten die je maakt bij een verhuizing naar een andere stad.

Wat kost verhuizen door een verhuisbedrijf

Wanneer je de volledige verhuisservice afneemt bij een gemiddeld verhuisbedrijf ben je best wat geld kwijt. Wanneer je gaat verhuizen naar een andere stad ben je dan al gauw richting de 1000 euro kwijt. Dan ben je wel in een keer klaar en hoef jij alleen de dozen in te pakken. Echter, er zijn ook verhuisbedrijven die je verhuizen tegen een lager tarief zoals Voordelige Verhuisservice. Daarbij is het wel belangrijk om te onthouden dat de verhuisafstand invloed heeft op de prijs. Zoek je een verhuisbedrijf Amsterdam voor je verhuizing van Amsterdam naar Groningen, dan kost dat meer dan wanneer je een verhuisbedrijf Den Haag zoekt voor je verhuizing van Amsterdam naar Den Haag. De afstand is namelijk langer en daarom duurt het langer voordat de verhuizing voltrokken is.

Budget verhuisservice

Wanneer je dus goedkoper wil verhuizen maar wel de hulp van een verhuisbedrijf wil, kies je voor een flexibele verhuisservice of een budget verhuisservice. In plaats van per dienst, rekent een flexibel verhuisbedrijf per uur. Op die manier kun je bijvoorbeeld verhuizers inhuren voor een paar uur zodat zij kunnen helpen met het sjouwen van de zwaarste spullen en kun je de rest zelf uitvoeren. Dat zorgt ervoor dat de tarieven van Voordelige Verhuisservice lager zijn en de verhuiskosten dus meevallen ten opzichte van andere verhuisbedrijven.

Kortom, voor lage verhuiskosten zoek je een verhuisbedrijf:

 • Waar je losse diensten kunt afnemen
 • Waar je per uur kunt betalen

Zelf verhuizen

Ook wanneer je geen verhuishulp nodig hebt, kun je materialen los huren bij een flexibel verhuisbedrijf. Op die manier kun je zelf verhuizen met eventueel hulp van vrienden en familie. Dat drukt de kosten, maar zorgt er wel voor dat je langer bezig bent met de verhuizing. Verhuizers zijn namelijk ervaren in het verhuizen van spullen van A naar B en weten bijvoorbeeld goed hoe zij de verhuiswagen moeten inladen om alle spullen veilig en efficiënt naar je nieuwe huis te brengen.

Benodigdheden verhuizing

Of je nu zelf gaat verhuizen, of de verhuizing uitbesteedt aan een verhuisbedrijf, er zijn een aantal dingen die je sowieso nodig hebt voor de verhuizing. Afhankelijk van je soort verhuizing heb je het volgende nodig:

Verhuiswagen huren

Voor de verhuizing van je inboedel heb je een verhuiswagen nodig. Zeker wanneer je naar een andere stad verhuist is het af te raden om meerdere keren heen en weer te rijden met een busje. Dit kost je namelijk onnodig veel benzine en vooral veel tijd die je kan besparen wanneer je een verhuiswagen huurt. Een verhuiswagen huren kan gemakkelijk bij een flexibel verhuisbedrijf. Er zijn verschillende formaten die je kunt kiezen, afhankelijk van hoe groot jouw inboedel is.

Verhuislift huren

Een verhuislift huren is essentieel wanneer je bijvoorbeeld gaat verhuizen naar of juist vanaf een appartement of wanneer je boven een zwaar object hebt staan zoals een piano of een koelkast. Bijzondere objecten verhuizen kun je het beste met een verhuislift doen omdat het gevaarlijk kan zijn om deze objecten via de trap te verhuizen. Wanneer je in een appartement woont of gaat wonen is het ook aan te raden om een verhuislift te huren omdat het slecht voor je rug is om veel zware dingen zo ver omhoog te tillen. In sommige gevallen is het nodig om grote meubels via het raam te verhuizen en dat kan alleen met een verhuislift.

Een verhuislift gebruik je dus voor:

 • Het verhuizen van zware objecten
 • Verhuizen van of naar een hooggelegen woning
 • Meubels die via het raam naar binnen moeten

Verhuisdozen kopen of huren

Nog een onderdeel van je verhuisbenodigdheden, zijn verhuisdozen. Verhuisdozen kun je kopen of huren. Wanneer je veel verhuisdozen nodig hebt is het beter om deze te huren omdat je anders meteen de berging of schuur van je nieuwe woning vol moet zetten met verhuisdozen. Verhuisdozen huren kan tegen een klein bedrag bij een verhuisservice net als andere verhuismaterialen om glazen mee in te pakken. Helemaal ideaal is dat wanneer je verhuizers inschakelt voor de verhuizing en jij de dozen meteen hebt uitgepakt, zij deze weer mee terugnemen naar het verhuisbedrijf. Uiteraard hoeft dit niet en kun je ook op je gemak de verhuisdozen uitpakken en je huis inrichten.

Indicatie verhuiskosten

Nu alle opties en benodigdheden van een verhuizing naar een andere stad zijn besproken, kun je zelf een inschatting maken van de kosten die je ongeveer maakt door op deze tarievenpagina te kijken. Daar vindt je de:

 • Kosten verhuizer
 • Kosten verhuisbus
 • Kosten verhuislift
 • Kosten aanhangwagen

Verhuisdozen huren kost ongeveer 3 euro per stuk waarvan 2,50 euro borg is die je terugkrijgt op het moment dat de verhuisdozen in nette staat weer zijn afgeleverd bij de verhuisservice.

Kosten inrichting huis

Met verhuizen naar een nieuwe woning komen natuurlijk ook andere kosten om de hoek kijken dan de verhuizing alleen. De kosten van het inrichten van je huis spelen namelijk ook een rol die niet geheel onbelangrijk is. Er zit wel een verschil in de inrichting van een huis waarin je gaat samenwonen of de kosten inrichting van een nieuwbouwwoning.

Maak voordat je gaat verhuizen een lijst waarop je inventariseert wat je allemaal al aan spullen hebt en wat je nog nodig hebt in je nieuwe woning. Wanneer je budget het niet toelaat om in een keer alles te kopen (d.w.z. ook decoratie), houd het dan bij de essentiële dingen zoals:

 • Koelkast
 • Oven
 • Bed
 • Gordijnen
 • Lampen
 • Kasten

Op die manier kun je eerst de meest belangrijke spullen in huis halen en dan kijken wat er over is van het budget om bijvoorbeeld een vloerkleed te kopen. Daarnaast hoef je niet alles nieuw te kopen, je zou ook op marktplaats kunnen kijken voor leuke versieringen. Of je gaat langs een tweedehands winkel om authentieke decoratie op de kop te tikken.

Internationaal verhuizen kosten

Naast verhuizen naar een andere stad, kun je ook verhuizen naar het buitenland. Wanneer je bijvoorbeeld een minor gaat doen in het buitenland, kun je met een verhuisservice al je spullen veilig overbrengen en hoef jij je nergens zorgen over te maken. De kosten van internationaal verhuizen lopen uiteen omdat het land van bestemming in grote mate bepaalt wat de kosten van de internationale verhuizing zijn. Bij een verhuisbedrijf kan je vaak vrijblijvend een offerte aanvragen voor jouw internationale verhuizing.

Opslag huren

Of je nu gaat samenwonen, of van een eengezinswoning naar een appartement verhuist, wanneer er gebrek aan ruimte is in je nieuwe woning kun je een opslag huren. Daar kun je alle extra meubels opslaan of bijvoorbeeld spullen die je niet vaak gebruikt zoals skispullen.

Je extra inboedel kun je naar je opslag laten brengen met een transportservice. Zij brengen grote meubels van je huis naar de opslag zodat jij er geen omkijken meer naar hebt tot je het weer nodig hebt, of hebt verkocht bijvoorbeeld. Wanneer je opslag nodig hebt voor spullen is het verstandig de kosten tijdelijke opslag van je inboedel mee te rekenen in de verhuiskosten.

Verhuizen tips

Heb jij op een rijtje wat je allemaal nodig hebt en wat het gaat kosten? Wij geven je nog wat extra verhuistips om ervoor te zorgen dat je verhuizing zo vloeiend mogelijk verloopt.

 1. Begin op tijd met het inpakken van je verhuisdozen zodat je een duidelijk beeld krijgt van de benodigde spullen.
 2. Label de dozen met de kamer waarin ze moeten in het nieuwe huis.
 3. Vraag advies aan je verhuisservice over het aantal benodigdheden
 4. Kies een verhuisservice in de stad waarin je gaat wonen zoals een verhuisbedrijf Amsterdam wanneer je naar Amsterdam verhuist.

Met deze laatste tips moet het helemaal goed komen met de verhuizing naar een nieuwe stad. Succes met verhuizen!